ceturtdiena, 2012. gada 27. septembris

SPAGETI ĶIRBJA SALĀTI




Šie ir dzeltenās krāsas terapijas salāti kādai dienai, kad pietrūkst saulstariņš. Lai arī īstenībā tā bija sakritība, ka visi dārzeņi sagadījās dzeltenā krāsā, un droši salātos var izmantot arī citu krāsu tomātus un papriku, bet zaļo tomēr labāk ne, jo tai mēdz būt visasākās un sīvākās garšas notis. Salātiem izmanto jau atdzisušu izcepto spageti ķirbi. Spaghetti pastai līdzīgie ķirbja mīkstuma pavedieni izcepušies ir ar pietiekami stringru struktūru, lai salātos nezaudētu formu. Mērcei izvēlējos Marokas pieskaņu izraudzītajās garšvielās - garšvielu maisījums ras el hanout, konservēti citroni un šķidrums no konservētajiem citroniem (es citronus konservēju citronu sulā), kas salātiem piešķir gan nepieciešamo skābumu, gan sāļumu.


 
 
 


2 dzelteni tomāti
1 dzeltena paprika
1/2 spageti ķirbis
mērcei: olīveļļa, šķidrums no konservētiem citroniem, ķiploka daiviņa, garšvielu maisījums ras el hanout, smalki sagriezta konservēta citrona miziņa
dekorēšanai citrontimiāns vai garšu kontrastam - karamelizēti sīpoli

Vispirms, cepot un ar dakšu sadalot šķiedrās, sagatavo spageti ķirbi. Bļodā sagriež tomātu un papriku, un pievieno atdzisušus spageti ķirbja mīkstuma pavedienus. Gatavo mērci. Olīveļļu un konservēto citronu šķidrumu sajauc emulsijmērcē, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu, smalki sagrieztu konservēta citrona miziņu un pieber ras el hanout. Mērci pārlej sagrieztajiem dārzeņiem, izmaisa un salāti gatavi! Dekorē ar citrontimiāna lapiņām vai karamelizētiem sīpoliem.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru