svētdiena, 2012. gada 30. septembris

RAVIOLI NO PASTARELLIA





Jā, protams, ravioli ir viegli pagatavojami mājās, turklāt pārpalikumus var sasaldēt  kādam steidzīgākam brīdim. Taču reizēm pat vislabākās saimnieces grib paņemt brīvdienas un nodegustēt citu gatavotus ēdienus. Lūk, ar teļa gaļu pildīti ravioli no Pastarellia, Mārupes ielā 3, www.vairaksaules.lv


 
 
 

 
 

Ravioli tiek iesaiņoti papīra tūtē, uz kuras sāniem var izlasīt pagatavošanas ieteikumus. Vizuāli ravioli ir patīkama karotīna/paprikas pulvera krāsa, kam nav izteikta garša. Pēc visa spriežot krāsviela ir dabīga.
 
Pagatavošanas norādījumi teic, ka ravioli vāra vieglā sālsūdenī, pievienojot nedaudz eļļu vai sviestu 4-5 minūtes. Tomēr es nespēju atteikties no saviem ieradumiem, un esmu starp tiem pastas vārītājiem, kas neatzīst eļļas pievienošanu ūdenim. Uzskatu, ka eļļas klātesamība nav saistīta ar pastas nesaķepšanu un tā neko nedod, ja nu vienīgi mērce pie pastas pēc tam sliktāk turas klāt. Arī šoreiz ravioli lieliski izvārījās bez eļļas pievienošanas ūdenim, un 4-5 minūtes ir optimāls šo ravioli vārīšanas laiks.
 
Ravioli ieteikts pasniegt ar tomātu vai siera mērci, vai arī karstus iemaisot bazilika pesto, un pārberot tiem pāri pīniju riekstus un Parmas sieru.
 
Es izvēlējos saulē kaltētu tomātu pesto ar pīniju riekstiem, kas nevis apgrauzdēti, bet maisot tikai sakarsēti uz pannas līdz tiem izdalās patīkams aromāts. Un, protams, ravioli tika pārbērti ar tikko rīvētu Parmas sieru.
 
Droši varu teikt, ka ravioli kvalitāte ir saglabājusies nemainīga jau pietiekami ilgu laiku. Pasta tiek uz vietas gatavota tiešām pēc sirdsapziņas. Pildījums ir garšīgs un bagātīgs - maiga un mīksta vārīta teļa gaļa. Godīgs produkts!
 
Pasniedz ar Pinot Noir Reserva (2010) no Maycas del Limarí. Lai arī pavisam nesen lasīju, ka Čīles vīni garlaiko vīnziņus, tomēr šis  vīns ir no samērā jauna reģiona - Limarī ielejas un Čīlei pietiekami netipiskas šķirnes, un ir ļoti labs sabiedrotais teļa gaļas ravioli. Vīns ir skaistā, siltā ķiršsarkanā krāsā. Smaržā jūtama svaiga sarkano ogu buķete. Arī garšā dominē sarkanās ogas - ķirši, kazenes un avenes. Vīns ir vidējas uzbūves, labi strukturēts un ar pietiekamu dzīvīgu skābuma līmeni. Nobeigums ir apaļš, ar ilgu un noturīgu augļu pēcgaršu. Vīns ir nedaudz saldāks un minerālāks kā varētu sagaidīt no Čīles Pinot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru