pirmdiena, 2012. gada 22. oktobris

RIDGEVIEW CAVENDISH - ANGĻU DZIRKSTOŠAIS VĪNS



 
Ridgeview Cavendish, 2008.ražas gada angļu dzirkstošais vīns darīts, sajaucot klasiskās šampanieša darīšanai izmantotās vīnogu šķirnes. Sajaukumā dominē augļainās tumšās šķirnes Pinot noir (39%) un Pinot meunier (29%), kas vīnam piešķir pārliecinošu sarežģītību, ko savukārt balansē Chardonnay (32%) svaigums un skābums. Burbuļi ir sīki un intensīvi. Lieki piebilst, ka dzirkstošais vīns ir darīts pēc méthode traditionnelle, kas  nozīmē, ka vīna otrreizēja fermentēšana notiek pudelē gluži tāpat kā šampanietim un citiem augstas klases dzirkstošajiem vīniem (cava, fraciacorta u.c.).
 
Krāsa: zeltains salmu tonis
 
Aromāts: augļi, pēcāk vieglas rauga un maizes notis
 
Garša: dominē Pinot, kas piešķir vīnam dziļumu, sarežģītību un ilgu pēcgaršu, savukārt Chardonnay tam piešķir svaigumu un smalkumu. Ar laiku vīnam attīstās biskvīta un maizes notis, piemēram briošs, varbūt arī nedaudz lazdu rieksti (degustēts jauns vīns bija izteikti augļains). Vīns ir kraukšķīgs un atsvaidzinošs. Vīnam raksturīgs tradicionālā Pinot-Chardonnay sajaukuma krēmīgums.
 
Saderība: trekna kūpināta zivs, jērs, citi trekni ēdieni, jo vīna skābes līmenis lieliski tiek galā ar taukiem un treknumiem.
 
Vīns ir dzerams jauns vai uzglabājams 3-4 gadus.
 
Ražotājs - Ridgeview Wine Estate - ir ļoti labi pazīstams augstas klases dzirkstošo vīnu tirgū kā viens no ilggadīgākajiem un uzticamākajiem angļu dzirkstošā vīna ražotājiem. Arī citi šā ražotāja dzirkstošie vīni ir baudīšanas vērti.
 
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru