otrdiena, 2012. gada 16. oktobris

RITO UN DIENAS ĒDIENI KULINĀRIJAS MEISTARKLASES

 
 
 
 
 
Veikals Rito sadarbībā ar žurnālu Dienas ēdieni jau ilgāku laiku rīko kulinārijas meistarklases Latvijā iecienītu šefpavāru vadībā. Tās veltītas savstarpēji nesaistītai tematikai. Meistarklasēm izveidojies noturīgs dalībnieku loks, tomēr katru reizi ir daļa jaunpienācēju.

Iesaku meistarklases visiem tiem, kas nekad iepriekš ne uz ko tādu nav sadūšojušies! Aiziet! No jums netiek gaidīta aktīva dalība, vien pavāra darbošanās vērošana un gatavoto ēdienu degustēšana. Kautrīgākie var pat neuzdot jautājumus. Savukārt ziņkārīgākie var noskaidrot dažādus restorānu virtuves knifus. Toties iespaidi būs tādi, ka uz nākamo mājās gatavoto maltīti noteikti varēs skatīties savādāk - ar radošām idejām un jaunām emocijām. Dalībnieku iemaņu līmenis un pieredze ir ļoti dažāda - sākot ar līmeni Alise virtuvē kā brīnumzemē un uz augšu. 

Meistarklases sulīgi demonstrē pavāru atšķirīgo skatījumu pat uz ļoti klasiskām kulinārām vērtībām, kāda izvērtās tiramisu gatavošana. Ja Endijs Bērziņš nepakam nepiekrita, ka tiramisu bez krietnas devas šķidri saputota saldā krējuma ir pagatavošanas vērts, tad Lauris Aleksejevs šo neiespējamo misiju viens un divi paveica visu acu priekšā. Nav divu vienādu tiramisu Latvijas šefpavāru izpildījumā.














Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru