svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

ĀBOLU UN DZĒRVEŅU GALETE

 
 
Rudenīga ābolu un lielogu dzērveņu galete. Kā vienīgā garšviela ir izmantota vaniļa, kas labi sader kopā gan ar āboliem, gan dzērvenēm.
No mīklas porcijas sanāk galete aptuveni 30-35 cm diametrā (mīkla ir jārullē attiecīgi 5 cm platāka, lai varētu uzlocīt malas). Mīklai izmantoju un varu ieteikt Gauda spēks sijātos pilngraudu kviešu miltus (maluma tips 0).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 porcija pilngraudu galetes mīkla

Pildījumam:
500g āboli
1 sauja lielogu dzērvenes
75g cukurs
1 vaniļas pāksts (sēklas izkasītas)

Vispirms sagatavo pildījumu. Vaniļas pāksti gareniski pārgriež uz pusēm un ar nazi no tās izkasa sēklas. Ābolus nomizo un sagriež šķēlēs, dzērvenes sagriež ripiņās, pieber cukuru un vaniļas sēklas. Galetes mīklu izņem no ledusskapja un uz ar miltiem dāsni apbērtas darba virsmas izrullē aptuveni 35-40cm diametrā un liek uz pannas, kas apklāta ar cepampapīru. Mīklas vidū liek pildījumu un izlīdzina pa visu galetes virsmu, atstājot brīvu ārējo malu 5 cm platumā, kuru uzloka uz augšu pāri pildījumam tā, lai tas pilnībā būtu ieskauts.

Galeti cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes vai līdz kamēr āboli ir mīksti un mīkla kļuvusi tumši zeltaina. Pasniedz siltu vai pilnībā atdzesētu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru