pirmdiena, 2012. gada 15. oktobris

READY FOR DESSERT, DEIVIDA LEBOVICA GRĀMATAS APSKATS





Deivida Lebovica (David Lebovitz) grāmata Ready for Dessert ir viena no manām pēdējā laika iecienītākajām grāmatām, īpaši tamdēļ, ka kā jau esmu minējusi iepriekš, tad visi ēst gatavotāji iedalās pavāros un konditoros. Lūk, lai izprastu konditoru pasauli visbiežāk noder tieši ieskatīšanās receptēs, jo konditorejas izstrādājumus sabojāt ir daudz vieglāk kā jebkuru citu ēdmaņu, tāpat tie pieprasa daudz precīzākus mērījumus un skrupulozāku sekošanu gatavošanas instrukcijām. 
Deivida Lebovica vārds konditoru pasaulē nav jaunums. Profesionāls pavārs, kas strādājot slavenajā Chez Panisse, pievērsās konditorejai, un kā šīs nozares profesionālis ir pazīstams arī gardēžu pasaulei kā blogeris http://www.davidlebovitz.com un sešu pavārgrāmatu autors. Patlaban dzīvo un bauda saldu dzīvi Parīzē, līdzīgi saucas arī viena no pirmajām Lebovica grāmatām "The Sweet Life in Paris".

Ready for Desserts ir apkopotas mājās viegli pagatavojamu kūku, tartu, pīrāgu, kustardu, pudiņu, suflē, saldēto desertu, cepumu, mērču un konservētu augļu receptes. No šīs grāmatas esmu adaptējusi galetes mīklu veikala Gauda spēks sijātiem pilngraudu kviešu miltiem, radot pilngraudu galetes mīklu.

Šī lieliskā grāmata manā grāmatplauktā nokļuva ar Lukabuka starpniecību. Vēl pāris grāmatas ir atlikušas Lukabuka veikaliņā Operas kasēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru