otrdiena, 2012. gada 14. augusts

KVINOJAS SALĀTI GRIEĶU STILĀ


Fusion sālāti tiem, kam garšo grieķu salāti un kvinoja. Lieliski garšo pasniegti ar pitas maizi. Kulināro tradīciju sajaukums - kvinoja nāk no Andu kalniem, grieķu salāti no Vidusjūras un pita no Austrumiem.

Kā jau iepriekš esmu rakstījusi, Latvijā sālījumā izturētu balto sieru no kazas piena sien Ruta un Stefans, kas to tirgo zemnieku tirdziņos. Ja tuvumā nav īsts fetas siers, viņu sietais siers būs labākais aizstājējs, turklāt mājās siets, dabīgs un ļoti kvalitatīvs. Šoreiz izvēlējos klasisko bezpiedevu sieru, bet tiek siets arī siers ar Vidusjūras garšaugu piedevu, kas šajos salātos iederētos tikpat labi kā klasiskais.






250g kvinoja
200g feta siers
250g tomāti
1 gurķis
1 sarkanais sīpols
200g Kalamata olīvas
buntīte zaļumi - piparmētra vai raudene

Aizdaram:
sarkanvīna etiķis
extra virgin olīveļļa
kaltēta raudene
sāls, pipari


Kvinoju vāra sālsūdenī vai buljonā. Pavāra aptuveni 5 minūtes, tad noņem no uguns un kastrolim uzliek vāku. Desmit minūšu laikā kvinoja būs uzbriedusi un kļuvusi mīksta - pa kodienam, bet joprojām irdena. Ja kvinoja ir sasniegusi vēlamo gatavības pakāpi, bet kastroļa apakšā vēl ir šķidrums, kvinoju caurdurī notecina. Salātos ir būtiski, lai kvinoja nebūtu pārvārīta un piesūkusies ar ar šķidrumu, citādi tā sāks sadalīties un atgādinās putru. Kad kvinoja gatava, to atdzesē.

Bļodā liek atdzisušu un irdenu kvinoju, gabalos sagrieztu gurķi un tomātus, šķēlēs sagrieztu sīpolu, olīvas bez kauliņiem, sadrupinātu sieru un smalki sagrieztus zaļumus.
Aizdaram pagatavo mērci, sajaucot vīna etiķi ar olīveļļu. Salātus pārlej ar sagatavoto mērci un kārtīgi samaisa. Sasāla, sapiparo un pārber ar svaigu vai kaltētu raudeni.

Pasniedz ar pitas maizi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru