otrdiena, 2012. gada 20. novembris

BUĻĻA PAUTI PORTVĪNA MĒRCĒ


 


buļļa pauti
sauja mazie sīpoliņi
sauja šampinjoni
1 glāze portvīns
daži zariņi timiāns
2 lauru lapas
sāls un pipari

Sīpoliņus sagriež četrās daļās, šampinjonus šķēlēs un eļļā apcep. Attīrītus pautus pārgriež gareniski uz pusēm, apviļā miltos un eļļā strauji apcep uz karstas pannas. Uz pannas pievieno saceptos sīpolus un šampinjonus, timiānu un lauru lapas. Uzlej portvīnu un ļauj alkoholam iztvaikot, sasāla un sapiparo. Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un sautē 15 minūtes.

Ceļ galdā ar kartupeļiem mundierī. Pasniedz ar vieglu un augļainu sarkanvīnu no Pinot Noir vīnogām. Es izvēlējos Maycas del Limarí Pinot Noir Reserva Especial 2011, D.O. Valle del Limarí, Čīle. Šis ir vidējas miesasbūves vīns. Svaigs, kā jau vēsā klimata pinot, ar svaigu aveņu un zemeņu dominanci, un minerālām un grauzdējuma notīm pēcgaršā.

Neliels vizuāls ieskats pautu attīrīšanā jeb izdabūšanā ārā no ādas. Veikalos pirktajos pautos jau būs izdarīts viens iegriezums, lai pārliecinātos, ka ar tiem viss kārtībā. Ja iegriezums nav, sāk ar to, bet izdara tādu saudzīgāku kā attēlā redzamais, tikai lai pārgrieztu ādu. Tad lēni griezuma vietā pavelkot ādu, to sāk vilkt nost. Varēs redzēt un sajust, ka tā turas klāt ar daudzām sīkām cīpsliņām. Kad āda jau pavilkta, gar to ieslidina pirkstus un uzmanīgi pārplēš sīkās cīpslas. Beigās ādu izgriež uz otru pusi un novelk nost pavisam. Tad atlicis pēdējais darbiņš - ar pinceti izraut visas sīkās cīpsliņas.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komentārs:

  1. Bildes kā no anatomijas stundām :D Bet paldies par recepti- ļoti neparasta!

    AtbildētDzēst