pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

ADVOCAAT KRĒMS



Advocaat ir sinonīms olu liķierim un šis nosaukums netiek aizsargāts kā izcelmes vai ģeogrāfiskā norāde. Leģenda vēsta, ka olu liķieris radies nejaušības pēc, kad nīderlandieši, patriekti no kolonijām Brazīlijā, kur tie gatavoja liķierveidīgu dzērienu no avokado mīkstuma. Nespēdami audzēt avokādo savā dzimtenē, kādam esot radusies ideja avokādo mīkstumu aizstāt ar olu dzeltenumiem...

Šis nebūs stāsts par pašu olu liķieri, bet gan par tā kremu, ko beļģi pilda stikla burkās. Tam ir maiga, bet bieza tekstūra, ēdams tas ir ar karoti. Mazajās destilētavās ražots tas ir sabalansēts un gatavots no mājas vistu olu dzeltenumiem. Pārāk daudz šo labumu nevarēs ieēst ne tikai tāpēc, ka ar laiku apšķebinās, bet arī alkohola satura dēļ - vimaz 14%vol.

Mani šis produkts saista ar daudzveidīgu kulināro pielietojumu. Kā krēmu to lieto dažādu konditorejas iztrādājumu pildīšanai. Alkohols darbojas kā garšas pastiprinātājs un izceļ izstradajuma kopējo garšu.

Attēlā redzamais Advocaat krēms pirkts Briseles Ziemassvētku tirdziņā. Iesaku izvēlēties mazo destilētavu ražojumus, jo lielveikalu masu produkcijai mēdz būt izteikta raupja alkohola pēcgarša.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru