pirmdiena, 2012. gada 19. novembris

KARAMELIZĒTI ĶIPLOKI




Karamelizējoties ķiploki kļūst maigāki, pazaudējot tipisko asumu kā aromātā tā garšā un kļūst nedaudz saldenāki. Tos var pievienot ēdieniem, ja negribas vai nepatīk ķiploka uzmācīgais aromāts vai garša, vai vienkārši to nevar atļauties. Karamelizēti ķiploki lieliski sader kopā ar pētersīļiem, citrona sulu un dūmu sāli. Tie lieliski garšo pasniegti pie cepešiem, gaļas un zivju grilējumiem. No tiem var pagatavot biezeni, ko pasniedz ar grilētiem baklažāniem, tomātiem, pastētēm, karstām tostermaizēm vai grauzdiņiem un citām uzkodām.
 

 
 
ķiploka galviņas
olīveļļa
Provansas garšaugu maisījums (Herbes de Provence), kura sastāvā ir timiāns, fenhelis, rozmarīns, estragons, mārsils, majorāns, raudene, baziliks, lupstājs, lavanda.

Ķiploka galviņām nogriež augšu, bet jābūt uzmanīgam, lai neizjūk daiviņa, jo kāts ir diezgan ciets. Daiviņas ar griezuma vietu uz augšu kārto uz ar cepampapīru izklātas pannas. Tās pārkaisa ar garšaugu maisījumu un pārlej šļuku olīveļļu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes vai līdz kamēr ķiploka daiviņas kļuvušas zeltainas, mīkstas un viegli karamelizējušās. Kad galviņas padzisušas, katru sīpolu (daiviņu) izspiež no sausajām zvīņlapām.
 

1 komentārs: