sestdiena, 2012. gada 26. maijs

KVINOJAS PANKŪKAS




Neierasto miltu - kvinojas un rīsu - pankūkas jaukam brīvdienu rītam. Ja nav kvinojas milti, tad kafijas dzirnaviņās samaļ kvinoju līdz miltu konsistencei. Sastāvdaļas receptei ir aptuvenas un maināmas. Viss ir atkarīgs no miltu rupjuma un jogurta biezuma, kuru var aizstāt arī ar paniņām. Pankūkas izdosies neatkarīgi no tā, vai mīkla ir nedaudz šķidrāka vai biezāka. Pufīgumu pankūkām piešķir iecilāts olbaltums. Jāpiebilst, ka šī ir bezglutēna recepte.

Piebilde. Šai receptei ir radies vēl viens variants ar kviešu miltiem rīsu miltu vietā. Saglabājot nemainīgas gan proporcijas, gan pārējās sastāvdaļas, gan pagatavošanu. Ar kviešu miltiem pankūkas būs nedaudz sātīgākas.  Pankūkās var iecept ogas, esmu mēģinājusi piebērt mīklai divas saujas saldētu brūkleņu.

 









1/2 glāze kvinojas milti
1/2 glāze rīsu milti (vai baltie kviešu milti)
1 glāze mājas bezpiedevu jogurts
2 olas (dzeltenumi un baltumi atdalīti)
3 ēdamk. cukurs
1 ēdamk. kokosriekstu eļļa
sauja mandeļu skaidiņas
šķipsna sāls
citrona miziņa no puscitrona
eļļa cepšanai




Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, tām pievieno izkausētu eļļu, jogurtu un olu dzeltenumus un iejauc mīklu. Citā bļodā olbaltumus sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi mīklā iecilā sakultos olbaltumus. Eļļā uz pannas no abām pusēm cep pankūkas līdz tās , tajās ieberot dažas ogas. Ceļ galdā ar ievārījumu vai ogu mērci.

1 komentārs: