pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

GURĶŪDENS



Ja ilgu laiku gaida vasaru ar sauli, un tad pēkšņi uznāk neciešama suta kā subtropu platuma grādos, tad nākas pārkārtot savus ēšanas un ne tikai tos paradumus vien. Gribas padzerties, veldzēties, remdēt slāpes, atdzerties.... Industriāli ražotie dzērieni tam nu dien neder - tie nav spirdzinoši pat kārtīgi atdzesēti, un no to sintētiskās garšas un pārmērīgā salduma kļūst šķērmi. Nemaz nedomājot par pievienotajām krāsvielām, garšas pastiprinātājiem..... Kā kvintesence tam man prātā nāk bērnības zaļais tarhūns, ko dzerot itin viegli varēja dabūt zaļi iekrāsotu mēli.


Šodien man ir padomā kaut kas absolūti askētisks, bet lielisks karstam un pat ļoti karstam laikam. Gurķūdens. Kā bāzi izmanto garšīgu dzeramo ūdeni, negāzētu maigu minerālūdeni vai strauta ūdeni.






1l ūdens
100ml gāzēts ūdens vai gāzēts minerālūdens
pāris šķēles gurķa
pāris šķēles laima vai citrona
pāris lapiņas citronbazilika, citronmelisas vai piparmētras
ledus pasniegšanai
Lielā krūkā liek laimu, gurķi un garšaugus un uzlej gāzētu minerālūdeni. Šo posmu ar gāzētu minerālūdeni var izlaist un tā vietā sastāvdaļas krūkā ar stampiņu viegli saspiest. Gāzētais ūdens ir agresīvāks par negāzētu ūdeni un izvilks no sastāvdaļām vairāk aromātus. Pēc brītiņa krūkā ielej ūdeni, izmaisa un liek ledusskapī. Pasniedz labi atdzesētu un/vai ar ledu.


Šī nav eksotiska zemūdens pasaule, bet gan gurķūdens glāzē.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru