svētdiena, 2012. gada 15. jūlijs

KABAČU FRITERI




Receptei būs nepieciešami kabacīši - vidēji mazi, nepārauguši, ar maigu mīkstumu un ar neizveidojušamies sēklām. Šis noteikti nebūs pamatēdiens, bet gan silta uzkoda vai launags karstā dienā. Lai friteri būtu pufīgāki, pievieno stingrās putās sakultu olbaltumu, bez kura pēc būtības var arī iztikt. Kabačus saēvelē garās smalkās strēmelēs, kas atgādina spaghetti kabačus vai pastu eņģeļa mati.













 
3 vidēji mazi jaunie kabači
1 ola
1 olbaltums (pēc vēlmēm, nav obligāts)
60g milti
maza buntīte garšaugu - lociņi, vai dilles, vai koriandrs, vai baziliks
sāls un pipari
olīveļļa cepšanai

Kabačiem nogriež galus un tos saēvelē garās smalkās strēmelēs. Pieber tējkaroti sāls un kārtīgi izmaisa, liek caurdurī un zem tā bļodu, lai pusstundu pastāv, kamēr notek liekais šķidrums. Pēc tam kabačiem vēl arī nospiež lieko mitrumu. Šķidrums patiešām būs daudz, un ja tas paliks kabačos, tad friteri būs piemirkuši. Nosusinātos kabačus sapiparo, pievieno smalki sasmalcinātus garšaugus, olu un miltus, un masu izmaisa. Kā pēdējo masā iecilā stingrās putās saputotu olbaltumu.  

Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties apmēram vienu ēdamkaroti masas. Friteri atgādinās mazus ērkulīšus, bet tieši tur ir vizuālais efekts, un šī iemesla dēļ man patīk kabačus ēvelēt garās smalkās strēmelēs. Apcep zeltaini brūnus no abām pusēm un kārto uz ar cepampapīru apklātas cepampannas. Kad visi friteri apcepti, tos liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 200 grādos cep apmēram 10-15 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu vai tzatziki mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru