sestdiena, 2012. gada 2. jūnijs

RABARBERU RAUSIS



Recepte, ko ieraudzīju http://smittenkitchen.com/, un kas mani pārliecināja ar savu vienkāršību - galarezultāts būs patiesi garda bezrauga rabarberu plātsmaize ar drupačām. Manā ieskatā rausis ir ļoti piemērots dārza svētkiem, piknikiem un svinībām zaļumos.

Pildījumam:
500g rabarberi +5 upenes
150g cukurs

Pamatnei:
80g cukurs
110g sviests (istabas temperatūrā)
2 olas
170g milti
1 tējk. cepamais pulveris
5-7cm garš ingvera saknes gabals
80g (1/3 no 250 ml glāzes) skābais krējums vai ieskābis saldais krējums
šķipsna sāls

Drupačām:
125g milti
50g brūnais cukurs
50g sviests (istabas temperatūrā)
1/2tējk. kanēlis

Vispirms sagatavo rabarberus. Tos nomizo un sagriež centimetru garos gabalos, pievieno saspiestas upenes un pārber ar cukuru.

Gatavo mīklu. Sviestam, kas ir istabas temperatūrā, pievieno cukuru un sakuļ. Pa vienai pievieno un ieputo olas un ļoti smalki sarīvētu ingveru, tad mīklā pamazām iejauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Visbeidzot mīklā iejauc skābo krējumu.

Gatavo drupačas. Sajauc visas sausās sastāvdaļas un ar pirkstiem tajās viendabīgi ierīvē sviestu līdz veidojas drupaču mīkla.

Cepampannā ieklāj cepampapīru. Mīklu 1 cm biezā kārtā vienmērīgi izklāj uz cepampapīra. Lai rausis būtu garšās un tekstūrās sabalansēts, pamatnei nevajadzētu būt biezākai. Ņemot vērā mīklas konsistenci, to vieglāk būs izdarīt ar karoti. Uz pamatkārtas vienā kārtā liek rabarberus bez šķidruma tā, lai tie nosedz vienmērīgi to nosedz. Pa virsu rabarberiem uzber drupačas.

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180C apmēram 50 minūtes. Kūkas gatavību pāŗbauda pēc pamatkārtas. Tajā iedurot kociņu, tam jābūt neaplipušam ar mīklu. Un kūkas drupaču kārtai jābūt viegli zeltainai. Rausi pasniedz siltu vai atdzesētu.









 











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru