otrdiena, 2012. gada 5. jūnijs

TAGLIATELLE AR JĒRA GAĻAS MĒRCI



...kādam drēgnam pirmdienas vakaram noderīgs ēdiens, ja ledusskapī ir nedaudz malta jēra gaļa. Vajadzētu krājumos pameklēt, kāds pastas veids no iepriekšējās pastas gatavošanas reizes palicis pāri. Manos ne tik senos krājumos  atradās olu dzeltenumu tagliatelle. Un mērcīte tika pieskaņota jēra gaļai - baklažāns, kaperi, anšovi, olīvas, pētersīļi, koriandrs.

mājās gatavota olu dzeltenumu pasta
Mērcei:
300g malta jēra gaļa
200g bundža tomāti savā sulā vai 5 ļoti gatavi svaigi tomāti
1 baklažāns
1 selerijas kāts
1 sarkanais sīpols
1 sauja melnās olīvas
3tējk. kaperi
10 anšovi
1/2tējk. kanēlis
1tējk. merquén vai 1/4 tējk. čilli
5 krustnagliņas
3 lauru lapas
buntīte garšaugi - pētersīļi+koriandrs+timiāns
sāls un pipari
šļuka olīveļļa cepšanai
svaigi rīvēts Parmas siers

Selerijas kātu un sīpolu sagriež smalkos gabaliņos. Dziļā katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un selerijas kātu. Pievieno jēra malto gaļu, sāli, piparus, merquén, kanēli, krustnagliņas, lauru lapas. Baklažānu nomizo un sagriež kubiņos, un kad sīpoli katliņā iegūst zeltainu krāsu un gaļa apcepusies, pievieno baklažānu. Ļoti minimāli katliņā pielej ūdeni, tik tā, lai dārzeņi nepiedeg un visu sautē līdz tie mīksti. Es izvēlos ļoti nedaudz pieliek ūdeni nevis eļļu, lai baklažani nepiesūktos ar eļļu.Pievieno tomātus, olīvas, kaperus, sagrieztus anšovus un smalki sagrieztus garšaugus. Visu turpina sautēt uz lēnas uguns līdz garšas ir labi savilkušās, bet ne mazāk kā pusstundu.

Ceļ galdā ar al dente vārītu pastu un pārbērtu ar svaigi rīvētu Parmas sieru. Es pastu vāru lielā sālsūdens daudzumā, to liekot katlā vārošā ūdenī, un al dente gatavību nosaku pēc garšas, nokožot gabaliņu no pastas. Pasniedz ar ...šoreiz izvēlējos kādu sev īpašu vīnu, un tas ir Odfjell Armador Cabernet Sauvignon, 2008.ražas gads.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru